Az U. I. C.R. címszavakban.

Alapítás:  1968 júliusában  Párizsban a következő néven

< Union Internationale des Chauffeurs Routiers>

   • U. I. C. R.)

Székhely:

München (bejegyezve a Szövetségek jegyzékébe a 11926-os számon a müncheni bíróságon)

Főtitkárság:

c/o. Kraftfahrer – Schutz e. V. Uhlandstrasse 7.

   1. München 2.

Telefon (089) 53981-0.

Telex: 5214683 ksd.

Telefax: (089) 53981-250.

Tagság: A hivatásos sofőrök nemzeti szervezetei, jelenleg összesen 1,2 millió sofőrrel – elsősorban Ny-Európából, de Amerikából és Afrikából is. Vannak tiszteletbeli tagok (olyan személyek, akik a sofőrök érdekeit fontosnak tartják és magukénak érzik) és támogató-tagok (járműszállító cégek és a beszállítóipar akárcsak az üzemanyag előállítók és szállítók)

Szervezés:

Legfelsőbb szerv a közgyűlés, amiben minden tagországnak van egy szavazata. A szervezetet egy háromtagú elnökség vezeti, az elnökség a főtitkárságtól támogatott.

Egy technikai és egy jogi bizottság is létezik, akik évente egyszer üléseznek. Vitás kérdésekben a döntőbizottság dönt.

Célok:

Lehetőségek szerint minél több nemzeti járművezetői szövetség összecsatolása a tovább növekedő individuális és utcai járműszállítás érdekében a következő évtizedekben és így alakítani és befolyásolni, hogy kevesebb baleset legyen és nagyobb legyen a környezet iránti felelősségérzet és harmonikus kapcsolat legyen a munkavállalók a munkaadók és az ökológia között. A járművezetők jogainak képviselete a nemzeti és a nemzetközi intézmények előtt.

A közlekedésre való nevelés javítása. Ezen keresztül a közlekedésbiztonság összességében való javítása és a járművezetői munka értékének emelése.

Együttműködés:

Minden szakmai ügyben az áruszállítás területén különös figyelemmel az EU-tagállamokon belüli harmonizálásra.

Szolgáltatások:

Az U.I.C.R. tagszövetségek egy szerződés által kötelezték magukat arra, hogy baleseteknél és közlekedési eseményeknél (bűncselekményeknél) a szövetségek tagjainak humanitárius segítséget nyújtanak bezárólag a jogvédelemig és képviseletig a törvény előtt. Egy az U.I.C.R. által kiadott igazolvány – ami háromnyelvű – adja az alapot a támogatáshoz vészhelyzet esetén a nemzeti szervezeteken keresztül).Az U.IC.R. tagszövetségek a közlekedésük fejlődésének keretei között szerveznek nemzeti versenyeket – haszongépjárművekkel ügyességi vezetésben. – Minden évben kiértékelik a legjobb sofőröket országonként és felállítanak nemzeti csapatokat. Minden évben egy másik országban szerveznek egy nemzeti sofőrversenyt (U. I. C. R- Championat). Ez egy verseny, különböző kategóriákban és a résztvevők közül a legjobbnak (egyéniben és csapatban) odaítélik a világbajnoki címet.

Az U. I. C. R. megkívánja:

  • Szabad utazást minden úton. Vámolás a célállomáson történjen. Az útközben (határokon) lévő vámot meg kell szüntetni.
  • Egy egységes oktatást a gépkocsivezetőknek, nagy figyelmet fordítva a veszélyes anyagok szállítására.
  • A törvények megváltoztatását az engedélyezett teherautóhosszra vonatkozóan. Csak a rakodótér hossza lenne törvényileg meghatározva.
  • Az aktív biztonság javítása a járműben (használati elemek, fék-/lassító berendezés, gépjármű kivilágítása) minden paraméterre vonatkozóan, amik a gépkocsivezetők számára meghatározóak.
  • A jármű passzív biztonságának javítása (kabin stabilitás, kabin belső kialakítása, szellőző rendszerek, biztonsági berendezések) egészen a szükséges gyűrődési zónákig és a pilótafülkében lévő terekig.
  • A járművek alaptípusainál is ki kell, hogy legyenek alakítva a biztonsági berendezések – pl. az ABS – szériaszerűen.
  • A haszongépjárművek biztonságára vonatkozó egységes vizsga, úgy mint a rendszeresített járműellenőrzések állami szerveken keresztül.
  • Az üzemanyag illetékének és a gépjárműadó harmonizálása Európában.
  • A meghatározások egyszerűsítése a munka-, vezetési – és pihenőidőkről.
  • Hatálytalanítsák az olyan intézkedéseket, melyek a sofőrök vezetéshez szükséges engedélyeiknek bevonását írják elő olyan okokból, amik nem függnek össze a vezetési, szakmai képességeikkel.
  • Minden teherautó olyan berendezésekkel való felszerelését, amelyek segítik a biztonságos közlekedést és a biztonságos rakodást.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>