Határon átnyúló közlekedési szabályok érvényesítése

Road Safety: Határon átnyúló közlekedési szabályok érvényesítése lehetővé válik az összes EU-tagállamban!

Ma az Európai Parlament szavazott. A bizottság újra gondolta a közlekedési szabályok kezelését. A külföldön elkövetett bűncselekmények valamint a közlekedési szabályok területén. Ezek a szabályok lehetővé teszik a tagállamok közötti információcserét annak érdekében, hogy azonosítani tudják az EU hatóságok. Akik elkövetik a közlekedési szabálysértéseket külföldi országokban. Köztük a négy “nagy gyilkosságokat” okozó halálos kimenetelű közúti balesetek 75%-a: a gyorshajtás, közlekedési lámpák használatának elmulasztása biztonsági övek és az ittas vezetés. Ezek a szabályok vonatkoznak majd valamennyi tagállamra. Nem lesz semmilyen opt-out. Az EUBiztos Bulc mondta: ” A mai szavazás újabb fontos lépés a hatékonyabb közlekedési szabályok érvényesítésére az EU-ban, megakadályozva az európai polgárok áldozattá válását. Vakmerő vezetők, akik nem tartják tiszteletben a közlekedési szabályokat fokozottan ellenőrizni fogják. A határokon átnyúló közlekedési szabályok érvényesítése megtudna menteni tudna megmenteni 400 életett egy évben, ezért egy egységes szabály érvényesítése az EU-ban elengedhetetlen. “(További információk: Jakub Adamowicz – Tel .: +32 229 50595; Joshua Salsby – Tel .: +32 229 72459).

Hol vannak az utódok?

Jelentés szerint a www.eurotransport.de az a szám, hogy az új, hároméves képzési szerződések valamint a hivatásos gépjárművezetők száma ismét csökkent Németországban. Ugyanakkor nagy akadály, hogy a fiatalok nagy száma, 2014/2015-ös években a diákoknak 15%-kának nem sikerült a teszt.  És minden évben a 20.000 gépkocsivezető megy nyugdíjba. De csak mintegy 14.000 új gépkocsivezető érkezik a szakmába.

 

Tehát Németország nincs egyedül, és sok országban hiányoznak a gyakorlott képzett hivatásos gépjárművezető!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>