Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen

A koronavírus-járvány nyár végi kiújulása miatt 2020. szeptember 1-jétől a magyar kormány beutazási szigorításokat rendelt el, november 11-től pedig újra veszélyhelyzetet hirdetett 90 napos időszakra. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell. Személyforgalomban (további intézkedésig) fő szabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek be Magyarország területére, a személyforgalomban utazó magyar állampolgároknak pedig 10 napos házi karantént kell letölteniük (a korábbi 14 helyett), vagy két negatív teszteredeményt kell készíttetniük Magyarországon. A kijárási korlátozás alatt használható munkáltatói igazolásminta lejjebb görgetve több nyelven is letölthető. Részletek a lenti hírfolyamunkban.

A hivatalos kormányzati tájékoztatókat a koronavirus.gov.hu oldalon teszik közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!


A fenti linken folyamatos frissül a határátkelőhelyek listája. A kis ikonokra való kattintás ad információt arról, hogy mely határátkelőhelyeken haladhat a forgalom, és milyen feltételekkel.
AZ ANNEX3 (EU-S BELSŐ HATÁROK ÁTLÉPÉSÉHEZ) ÉS KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSJHOZ AJÁNLOTT MUNKÁLTATÓI IGAZOLÁS LETÖLTHETŐ:
magyarul       angolul        németül      más nyelveken 
 
ÉJSZAKAI KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS ALATT HASZNÁLANDÓ MUNKÁLTATÓI IGAZOLÁS HIVATÁSOS GÉPKOCSIVEZETŐK MUNKÁBA JÁRÁSA, MUNKÁBÓL HAZATÉRÉSE VAGY MUNKAVÉGZÉSE CÉLJÁBÓLKÜLFÖLDI GÉPKOCSIVEZETŐK SZEMÉLYFORGALOMBAN TÖRTÉNŐ HATÁRÁTLÉPÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ÜGYINTÉZÉS INDÍTÁSA »


OIF ÜGYFÉLFOGADÁS 2020. JÚNIUS 15-TŐL »


Felhívjuk a figyelmüket, hogy a NehGosz  weboldalán és egyéb információs felületein közölt hírek és adatok tájékoztató jellegűek, az információ pontatlanságából eredő esetleges károkért felelősséget nem vállalunk!