Már az ügyfeleknél az első elektromos Volvo teherautók!

A Volvo Trucks február 19-én átadta első teljesen elektromos hulladékgyűjtő járműveit – a Renova hulladék- és újrahasznosító vállalatnak, valamint egy-egy disztribúciós járművet a svédországi DB Schenker logisztikai cégnek és a TGM partner szállítmányozó vállalatnak.
A Volvo FL Electric, a Volvo első teljesen elektromos járműve, a motorzaj és a kipufogógáz-kibocsátás hiánya hozzájárul a járművezetők jobb munkakörülményeihez és egy csendesebb, tisztább városi környezethez.

A Volvo FL Electric teherautók a kiválasztott ügyfelekkel együttműködésben kifejlesztett előszéria részét képezik. A Volvo FL Electric sorozatgyártása és nagyobb testvére, a Volvo FE Electric korlátozott számban kerül bevezetésre az európai piacokra 2019 második felében.

A motorzaj és a kipufogógáz-kibocsátás hiánya hozzájárul a járművezetők jobb munkakörülményeihez és egy csendesebb, tisztább városi környezethez.
„A villamosenergiával működő szállítási megoldásaink megfelelnek a teljesítmény, a vezetési távolság, a rakománykezelés és a járműhasználat magas követelményeinek” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

“A tehergépjármű-vezetőkkel és ügyfeleinkkel való szoros együttműködésünk lehetővé tette számunkra, hogy rövid időn belül olyan villamosenergiával működő szállítási megoldásokat dolgozzunk ki, amelyek megfelelnek a teljesítmény, a vezetési távolság, a rakománykezelés és a járműhasználat magas követelményeinek” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Az elektromos járműveket használó tehergépjármű-vezetőknek a kezelői képzés részeként lehetőségük volt az átadás előtt tesztelni a gépeket„A járművezetőket különösképpen lenyűgözte az érzékeny hajtómű, a gyors és zökkenőmentes gyorsulás és az alacsony zajszint” – összegezi Roger Alm.
A Volvo FL Electric, a Volvo első teljesen elektromos járműve megfelel a teljesítmény, a vezetési távolság, a rakománykezelés és a járműhasználat magas követelményeinek.

„Folytatjuk elektromos kínálatunk fejlesztését, ezzel egy időben pedig folyamatosan csökkentjük a dízel- és gázüzemű teherautók káros környezeti és éghajlati hatásait, elsősorban a minél energiahatékonyabb hajtóműveken keresztül”- mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.
A Volvo FL Electric és a Volvo FE Electric teherautókat disztribúcióra, hulladékgyűjtési és egyéb városi közlekedési alkalmazásokra fejlesztették.

Tények a Volvo elektromos tehergépjárművekről
A Volvo FL Electric és a Volvo FE Electric teherautókat disztribúcióra, hulladékgyűjtési és egyéb városi közlekedési alkalmazásokra fejlesztették. A Volvo FL Electric kapacitása 16 tonna GVW (össztömeg), míg a Volvo FE Electric kapacitása 27 tonna GVW.