Torma Imrétől búcsúzunk

Torma Imrétől búcsúzunk.
A családtól érkezett a szomorú hír, hogy Torma Imre október 13-án, 78 éves korában elhunyt.Torma Imre 1990 és 1995 között töltötte be a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete elnöki posztját, amelyre a Hungarocamion vezérigazgatójaként választották meg.Abban a történelmileg fontos időszakban állt az Egyesület, valamint az akkor legnagyobb és legjelentősebb nemzetközi fuvarozó vállalat élén, amikor a gazdasági és politikai változások minden korábbinál markánsabban hatottak a fuvarozói szakmára.    Torma Imre
(1940–2018)

A Hungarocamionnál 1986-ban dr. Mezei Gábortól vette át a stafétabotot, egy olyan időszakban, amikor sejteni sem lehetett, hogy néhány évvel később a legkeményebb piaci feltételek között kell majd irányítania a vállalatot. Tetemes feladatai mellett vállalta el 1990. december 1-jén, hogy az MKFE élére áll, és elnökként képviseli a tagságot közel hat éven át. A megválasztása után készült interjúban azt mondta, szigorúan szakmai szempontok alapján kell végezni a feladatokat – ez vezérelte minden munkája során.

A fuvarozás, a közúti közlekedés mindig is szívügye volt, szenvedélyesen szerette, és nyugdíjas éveiben is nyomon követte a szakma változásait. Az ő elnöksége alatt vált nagy taglétszámú egyesületté az MKFE, és szélesedett ki a korábban elsősorban a nemzetközi fuvarozásban érdekelt vállalkozók érdekképviselőként vállalt szerepe a belföldesek erőteljesebb képviseletével is. Feladatának tekintette, hogy a már működő nemzetközi és belföldi tagozat mellett létrehozzon egy magánfuvarozói és egy saját számlás tagozatot is, ezzel segítve az akkor még kezdő, új magánvállalkozókat. Szakértelemmel, türelemmel, emberséggel kezelte a problémákat, és bár az ötezer munkavállalót foglalkoztató nagyvállalat irányítása sem volt nyolcórás munka, a lehető legtöbb időt és energiát fordította az egyesületi feladataira. Tudatosan törekedett a kamionos szakma népszerűsítésére, ennek érdekében jelentetett meg cikkeket vagy tett nyilatkozatokat a sajtóban.

A Hungarocamiontól politikai döntés okán kellett megválnia, ennek következtében pedig – az MKFE alapszabályának értelmében – nem folytathatta második ciklusát és elnöki tevékenységét. Mandátuma 1995 decemberében szűnt meg. Ezt követően a Magyar Szállítmányozók Szövetsége főtitkára lett, amely tisztséget 2010-ig töltötte be.
Torma Imrét a közúti közlekedésért, a fuvarozásért végzett csaknem fél évszázados tevékenységéért az MKFE elnöksége Arany Emlékérem kitüntetésben részesítette 2010-ben.

Torma Imrét október 25-én a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra.

Egyesületünk együttérzését fejezi ki Torma Imre családja, hozzátartozói, barátai felé.